Senyum itu satu sedekah

Monday, April 23, 2012

Tutup!


Sketsa pagi Isnin.
Ni bukan karya aku yer...aku copy paste jer.... sama2 muhasabah diri...
aku nak share tentang bab bungkus aurat dan tutup aurat. sebagai panduan kita semua
korang TUTUP aurat ke BUNGKUS aurat?Beza BUNGKUS dengan TUTUP adalah amat besar.
Situasi 1:
Aisyah: Ahmad, cuba teka aku tengah BUNGKUS apa?
Ahmad: Alaaa, nasi lemak.
Aisyah: Aik? Mana kau tau?
Ahmad: Aku nmpk nasi terkeluar sikit tu. Lagipun aku tau ko memang jual nasi lemak.
Aisyah: Ok2. Cuba teka nasi lemak ni banyak ke sikit?
Ahmad: Alaaa lagi senang. Banyak la.
Aisyah: Ha? Macam mana kau tau ni?
Ahmad: Tengok bentuk & saiz laa. BUNGKUSan besar, banyak. BUNGKUSan kecik, sikit. Haha kantoi.
Aisyah: Pandainya kau ni.
Ahmad: Bukan aku yang pandai, kau yang tak pandai. Haha.
Aisyah: Ceh. Malas la soal.
Situasi 2:
Aisyah: Ahmad, cuba teka aku TUTUP apa dgn tudung saji ni?
Ahmad: Hmmm. Ikan goreng?
Aisyah: Salah.
Ahmad: Telur dadar?
Aisyah: Salah lagi.
Ahmad: Karipap?
Aisyah: Salah jugak.
Ahmad: Fail MQA?
Aisyah: Ish. Lagi la salah.
Ahmad: Abis tu apa? Mana la aku nak tau apa yang kau TUTUP tu.
Aisyah: Nasi lemak laa. Cuba teka banyak ke sikit?
Ahmad: Ceh. Mana aku nak tau. Malas la jawab.
Maka pilihlah TUTUP…. :-)

5 comments:

EmbunRosaliza said...

tumpang gelak di hari isnin hehe

EmbunRosaliza said...

assalam nurbeena, tumpang gelak di ari isnin hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

HAIIII...:)

lama awak menghilang..sori ya lama x jenguk awak sbb sy kehilangan link awak ms buat blog baru utk senaraikan blog kengkawan


nasik lemak sy mujur kecik je eh hehe

nurbeena said...

Embun Rosliza: Saya sengih jer....ngeee....

Rina: hehe...buat saya gelak kecil.

ainnoraini said...

Macam2 hal kan..
Kalakar pun ada jugak nii..