Senyum itu satu sedekah

Thursday, July 19, 2012

Naik harga sudah!

Tadi rehat aku tak mencari makanan tengahhari, sebaliknya mencari bahan nak buat biskut almond cluster.  Kakak aku kat kampung yang kirim.  Dia nak buat biskut tu tuk makan anak beranak, hari tu aku bawak g umah kakak.  Kejap jer dh tinggal bekas..

Lusa dah nak puasa.....tadi aku beli barang kat bawah ni harga sumer udah naik....yer lah kan...orang sibuk nak wat kuih raya.  


Dari kiri pn. coklat Beryls 1kg tu harga bulan lepas ialah RM13.20, sekarang RM13.90
Bertih beras RM3.50, sekarang RM3.70
Almond silvered 500g RM12.30, sekarang RM12.50

hehehe....tapi tetap beli kan?....yeeehaaaa




15 comments:

Nazayiena said...

Dekat nak puasa dan raya plk makin naiklah harga brg2.

sal-nurbeena said...

tiap2 tahun pun macam tu. maka tiap2 tahun juga harga biskut raya semakain naik.

Dinas Aldi said...

Tu la kan, pasal tu la asyik naik ja harga kuih, udah barang2 yg nak membuatnya naik jugak. Nak buat camana, dah nak buat jugak, kena pejam mata beli sajalah.

EmbunRosaliza said...

Assalam nurbena, barang2 selalu je naik harga, turun tak pernah pulak, harga barang naik ok lagi dpt biskut byk, kalo beli harga sekuk pun pasti naik juga. Baik buat sendirikan, lagi jimat

Pink Lavender said...

persediaan biskut raya ker???=)

makneng follow sini
jom follow makneng

sal-nurbeena said...

mahal ke murah ke tetap dibeli....

Mak Neng...saya dah follow.. Terima aksih datang sini

NoRaDiYaAhHaNnA said...

Sis beli kat mane ni bertih beras ni?

NoRaDiYaAhHaNnA said...

Sis kat mane nk bli bertih beras ni ye?

Cik Firus said...

Salam..beli kat mane ye barang2 tu?

Cik Firus said...

Salam..kat mana beli barang2 tu?

afiqah Rahman said...

kat mane bole dpt bertih beras ya?

afiqah Rahman said...

salam.. nk tanye. kat mana sy bole dptkan bertih beras?

sal-nurbeena said...

Wa'alaikumussalam. maaf lama saya tak menjengok ke blog sendiri...boleh dapatkan di kedai bahan2 kek. Saya beli di HOI (House of Ingredients)

Syifaa Syazwani said...

salam..ada jual x..saya nk beli bertih beras tu...sms sy 0124638472.tq

sal-nurbeena said...

Wa'alaikumussalam. Maaf saya tak ada jual dan maaf jua lambat reply