Senyum itu satu sedekah

Wednesday, January 30, 2013

RM100.00

22 January lepas jam 10.30 pagi mama kena pegi sek. keb. untuk ambil wang bantuan persekolahan yang bernilai RM100.

Ini kali pertama Deeja dapat wang bantuan persekolahan.  Kalau bantuan persekolahan dari atok Manan dah tiga tahun dapat.  Maceh atok.

Duit seratus tu mama masih simpan lagi dan InShaAllah mama akan masukkan ke dalam akaun Tabung Haji Deeja.  Kalau ada rezeki kita ke sana sama2.

Ini saja yang mama mampu untuk anak mama Damia Khadeeja.


Pada awalnya Deeja berangan nak gunakan duit tu untuk Ke Kid Zania, Lego Land, Disney Land dan beli rumah besar.

Tergelak mama dengar.  Pada kanak2 nilai seratus itu tersangat besar kan.  Sama lah jugak masa mama kecik2 dulu.....RM10 pun dah terasa banyaknya!



7 comments:

aimaniman said...

Dofollow blog nie..
Ye, bukan je budak2 sek rendah, malah sek men pun,,, time akak tanya pd ahli kelab fotografi siapa ada kamerw, sorang hudak ni jawab,.. nanti nak minta mak belikan.. kan ada duit 100... alahai.. gambar kamera dapatler...

sal-nurbeena said...

aimaniman...... tu la pasal kan. budak2 sekarang macam2 yang mereka nak. Tak acam budak dulu, nak mintak apa pun takut. :)

Zulina Mohamed said...

sama la ina...settle masukkn dlm acct dorang..mama ina nk rebat...kikiki..tp babah warning la..hahaha..(jht mamanya) ngee..;p

sal-nurbeena said...

aler...mama ina kalau rembat pun mama ina ganti balik kan..

aku Dayat said...

hohohoooooo......sikit-sikit lama-lama boleh beli bunglow

sal-nurbeena said...

Dayat....
Mudah2an dapat direalisasikan.

mama said...

ehem mama dah takde ank yg sekolah lagi..he2x..