Senyum itu satu sedekah

Monday, February 4, 2013

Demam on off

2 Februari 2013, 2.00am bertolak dari rumah.  3.30am. admitted 
Sebab musabab, demam yang on off sudah seminggu
bertambah teruk ditambah dengan cirit birit dan muntah berulang2.
Pagi 1 Feb dah bawa ke klinik kanak2, tiada perubahan positive.



Dr Marziah beritahu sel darah putih tinggi. 
Tekak pun bengkak.

Bila dah masuk air, ok lah sikit Deeja.  Bila dah makin ok mula la dia buat perangai...

 
kurang kerja....tonton tv di sebalik tirai hospital

 Play room...pantang cergas sikit dok nak main saja.

 laluan yang cantik

 Beraksi konon bawa kenderaan.  Betul2 depan pintu bilik kami (509)
Hari terakhir sebelum pulang.
Dah makin sihat Deeja.

Deeja malu2 dengan kakak nurse yang comey.
Nurse sedang buka alat drip sebab dah boleh balik.

Kenangan bersama kakak Nurse sebelum pulang.

Terima kasih pada semua warga kerja hospital, 
Dr. Marziah, staff nurse dan semua yang terlibat.


8 comments:

LYAfrina said...

siannyer dia.. moga cpt sembuh ye..

sal-nurbeena said...

Alhamdulillah dah makin baik. cuma mood Deeja belum berapa baik.

wahida said...

Alhamdulillah, dah makin sembuh...kalau anak2 sakit, mmg kita risau...

mama said...

semuga deeja bertambah sembuh skrg ni..sian deeja..

Dinas Aldi said...

Allah, akak baru baca ni. Akak harap Deeja dah sembuh dah by now. Semoga dia dikurniakan kesihatan yg baik selalu olehNya, amin.

Akak ada hantar email.

sal-nurbeena said...

wahida,
betul tu, kita la paling risau bila anak tak sihat.

sal-nurbeena said...

mama
Thanks mama, Deeja dah sihat

sal-nurbeena said...

kak Dinas

Alhamdulillah Deeja dah sihat. nanti sal chek. tq kak