Senyum itu satu sedekah

Tuesday, December 13, 2011

Cubaan masak2 Siri 1- Prosperity

Hari Sabtu.....cuti....cubaan memasak aku setelah terliur2 melihat hasil air tangan Kak Ita   
http://fromintankitchen.blogspot.com/2011/12/prosperity-burger-my-style.html    Terima kasih pada kak Ita yang telah berkongsi resepi.
Walaupun hasil yang aku buat  tak secomel mana tetapi telah mengenyangkan perut kami seisi keluarga.




Jangan tergelak yer...


Rimbun sampai tak nampak dagingnya kat mana...


Komen kawan aku 1.  Hirisan tomato besor sgt.
2.  sos melimpah..haha...aku suka
3.  hirisan bawang tak kemas
4.  Roti macam tak bakar


kengkawan lain nak komen apa lak..  :)

12 comments:

Dinas Aldi said...

Ya, akak ada komen. Komen akak ialah tolong buat lebih sikit, akak nak sebijik macam tu jugak, tak payah ubah/tambah apa2 :D

nurbeena said...

hihihi...kak Dinas nak hasil yg serabai mcm ni jugak ek...

Cho Zila said...

kalau sedap tak perlu kata apa2..... senyum dan teruskan makan...

WuMing said...

Wah... nampak macam sedap jer....


WuMing pun suka buat sendiri kadang-kadang ni...

Tapi tak selalu laa...

Saja syok-syok... masa isteri balik kampung..

KSWSK said...

wa just mampu pandang jer coz wa xdpt nak mkn sbb ada black papper

wahida said...

aku tak gelak pun...cuma kagum sbb ko sgt gigih buat sendiri prosperity ni...
kalau aku, order delivery je..heh...

dear, umur berapa ye...main aku kau pulak...huhu...

Wak Gelas™ said...

wak pon sukak prosperity burger mekdi jugakkk... eeeeE wak dh dateng niiii nk komen komennnnn..........

nurbeena said...

WuMing....bagus la...masak sendiri...kalau isteri aad pn apa salahlah bantu kat dapur. :)

Wawa...Lada hitam la best...menyirap panas ..

Wahida...Yg tak tahan tu carik oblong tuh...jalan kaki jer g beli.
Hehe...tgh semangat nak mencuba...kang pokai duk diam2 la

Umur 34, kang bln 2 jd la 35

Nor Zainie Nazira said...

lapar la pulak tgk burger ni.. anyway nice blog n sweet entry.. i follow..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

mama aini said...

biasalah..pertama kali buat mesti ada kekurangannya..he2x..apapun mama maafkan..ha2x..bolih gitu?..

nurbeena said...

Noor Zaini Nazira....mekasih singgah sini. Dtg lagi yer

Mama Aini...hehe...boleh mama. Rs nak buat lg...tp nanti2lah

So Shy Lady said...

sape la yg komen tu... klau akk buat lg srabai huhu

nk folo tp kotak follower t.klua nnti
ziarah lg ;D