Senyum itu satu sedekah

Monday, December 5, 2011

Kembali ke rahmatullah.

Salam pagi Isnin.  Esok dah selasa, esok jom puasa sunat hari 'Asyura.

Pagi ni sebaik sampai ke tempat keja, baru jer lepas punch card.  Seorang rakan menghampiri.  Seorang rakan lama kami telah kembali ke rahmatullah pada jam 5.50am tadi.  Beliau ialah aruah encik Adam.  Aruah pergi setelah bertarung denagn virus demam denggi berdarah.  

Aku dan rakan2 yang mengenalinya bergegas ke hospital Sg. Buloh bagi memberi penghormatan terakhir sebelum jenazah diterbangkan pulang ke Kelantan jam 3pm ini.

Allahyarham adalah seorang yang sangat cool, baik hati. Seorang bapa yang penyayang. 

Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya dan ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman.  
Al-fatihah.

12 comments:

wahida said...

al fatihah utk arwah...

semoga rohnya ditempatkan bersama2 org yg beriman...amin..

DeQWa said...

al-fatihah untuk keluarga arwah...

LYAfrina said...

al-fatiha..
smoga arwah tng disana.. amin

LYAfrina said...

al-fatiha..
smoga arwah tng disana.. amin

Dinas Aldi said...

Al-Fatihah buat yang telah pergi..

wak gelas said...

Innalillah wa-inna ilaihi raji’un – Truly to Allah we belong, and truly to Him shall we return.. alfatiha wat aruah adam tuuuu... eeeeE wak dh datang niiii nk komen komennnnn..........

Dalila Hamid said...

al-fatihah untuk arwah kawan Qasehmania.... tahziah buat keluarga mereka... mmg sedih megenangkan rakan2 yg pergi dulu....

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

dulu hubby pun kena denggi berdarah..masuk ICU..alhamdulilah panjang lagi umur hubby..alfatihah ye utk rakan tue..

nurbeena said...

terima kasih kepada semua...

Wak..saya telah buat kunjung balas n follow.

Dalila....saya tak boleh buka blog awak.

Yunne Osman said...

إنا لله و إنا إليه راجعون

al-fatihah. siapa arwah kak sal? saya kenal ke? kerja sama kita dulu ke?

nurbeena said...

Nurul....Aruah En Adam bin Mat merupakan x staff. Nurul sempat kena atau tidak tu k sal tak pasti, sbb last beliau di wisma (bukan building kita).fakulti mana sal dh lupa...Juga merupakan suami kepada kak Suzie yg jg stationary dulu...tak silap sal khamis ni or khamis lepas sepatutnya aruah last submit untuk PHD nya.

Yunne Osman said...

tak sempat kenal la rasanya. dah sampai ajal dia tak sempat nak dapat phd