Senyum itu satu sedekah

Wednesday, August 8, 2012

Aktivitiku

Cuti 3 hari yang telah berlalu dengan kerajinan tahap gaban aku telah membuat sekut2 raya.  Yg ada kengkawan order mahupun untuk para2 pengasuh Deeja.  

Hari Jumaat malam Sabtu pulun wat almond cluster 2 kilo....masa tu asben tolong susunkan cup.  Bersyarah kejap asben sebab susah katanya.  heee...br tau ek..kalo tak hari2 duk telan....yer aaa..buat dlm panas, mana leh pasang kipas, kang terbang sumer paper cup itu. 

Rupa almond cluster aku sebelum di corat coret
Menci aku buat lukisan atas sekut nih.  Lain kali aku nak beli coklat putih cap lain.  Yg beli aritu aliran slow.

Sedia untuk dihantar..... 3 balang ditengah tu gift untuk pengasuh2 taska Deeja.  2 balang ditepi di order oleh Kak Za dan sebalang comel lg oleh dik Ina.  
Aku bukan niaga tau, tapi saja2 jer

Balang kosong kat tengah tu aku kena penuhkan isinya sebelum raya ni untuk umah MIL.  Makanya InsyaAllah sebalang juga lagi untuk umah mak aku sendiri.
Balang besar tu ada lg tapi 'segan' nak susun banyak2
sekut yang dalam tupperware ada,  malas nak letak luar...laju jer kuantiti berkurangan

Untuk umah aku sendiri mau lepas raya jer baru buat.  Tu pun kalau rajin. Isk....kena rajin aaa jugak....kang takkan nak idang sekut meri jer.

Hari Ahad buat sekut famous amous.  Innalillah.....tak menjadi la....
Sekilo jugak
Lemau aku wat sorang2 di siang hari puasa
Takper blh cuba lagi kan...usaha tangga kejayaan

7 comments:

EmbunRosaliza said...

banyaknya nurbeena buat biskut

masz_cute.blogspot.com said...

tq so much kak sal..sedap sgt2 ..;) i like.. ♥

sal-nurbeena said...

EmbunRosaliza...kuih ni jer pandai, kuih lain alahai...kalau bakar2 memang kerap fail.

Ina....ehehe

WuMing said...

Mmmm Lazat....

ainnoraini said...

Sama la buat mcm tu jugak..kakain buat white coklat..dah nk abis ank2 mkn.,,kene buat lagi la nnpknya tuu...

sal-nurbeena said...

kak ain.....sal tak pernah lg makan yg cekelat putih tu. sal pun dah x terkira berapa round but nih. rasanya dah 7 kali kot

Dinas Aldi said...

Betoi tu, nak makan biskut tu sat saja tapi nak membuatnya, huihhh, kena berpanas bagai. Tabiklah!