Senyum itu satu sedekah

Friday, November 4, 2011

Bila Deeja makeup2

Dah lama takde N3 baru,  mood pn dah menurun.  Rasa mcm dah tak tahu nk start dr mana.
******
Tambah lak pc mengong, adoi la..



Anak dara tunggal aku ni bukannya suka pakai bedak.
Ikat rambut pon tak suka.  Potong rambut pn dia tak kasi.
Tup2 bermain ngan alat makeup aku yang tak seberapa mana.
Yo lah...harapkan aku ada bedak ngan lipstick jer...
Mascara ke, eye shadow ke...tak dak pown.
hehe...aku bukan kaki makeup
Makeup ngan air sembahyang jer

sapu bedak kat muka, berbelak2 u

 Konon2nya eye shadow ler tu. muhehe

Wah...leher pun sapu

Akhir sekali lipstik.
Lepas Deeja guna terus lipstik ni hilang.
Tak jumpa lak aku mana dia letak.


11 comments:

Papa Mifz said...

kocik2 dah pandai nak makeup2 yer..hehe

wahida said...

wah...tanteknya dia...
kaler lipstik sama ngan baju la...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

dah namanya anak gadis..misti nk main dgn alat solek kan..teringat ms sy kecik dulu suka betul berangan pakai mekap mak..

nurbeena said...

sekali sekali jer dia main mende2 ni. Tp hati2 tang bedak tu dh brp kali pecah. hehe

qemaishak said...

wah anak perempuan camtu la kan kak..
mesti perati je time mak makeup ni hehe

EmbunRosaliza said...

alolo comel je deeja makeup tu, ank2 kecil zaman la ni mmg pandai

ainnoraini said...

biasa ala tu anak perempuankann...
kak ain ni semuanye anak perempuan...sekarang ni semua dah beso2..kalau brg hilang cari jer kat bilik diarang mesti jumpenye laa...

Lyza said...

wah akhirnya dpt jugak ku terjah ke sini..hehe.(sori sal..dh berkurun baru nk singgah rumah). Amboii anak dara..kejap je dh besarkan..dh pandai berdandan..x pe tgh practise tu..hehe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bila tak tau nak buat entry apa kita buat entry anak2 dengan jayanye ye..hehehe

nurbeena said...

Papa Mifz... ha..budak pompuan...asal ada bedak tepek2 tu dah rasa mcm princess la tu..hehe.

Wahida...satu2nya kaaler lipstick yg mama dia ada. Tp sal lg suka guna lip ice sahaja. lipstick yg hilang tu dh jumpa semula.

Cik Betty.. camtu la kan budak pompuan. saya dulu mak pon ada bedak ngan lipstik gak..pastu kalo main sampai patah...pastu kena bebel ngan mak.

Qema...tp perati dia lebih dr apa yg akak guna. maube dia perati kakak2 sepupu dia rsnya.

Embun Rosliza...heheh...mekasih kt comel

kak Ain Norani...pasni saya akan cari kt bilik anak.

Kak Lyza...welkem akak. ntt Deeja bleh mtk akak tlg makeupkan.blh kan..

mama amana...hehehe...cam tau2 jer...

Anonymous said...

sangat menarik, terima kasih