Senyum itu satu sedekah

Friday, October 14, 2011

Beli belah tuk Si Genit!

Hai semua...lama dah aku takde N3 baru.  Dah dua minggu ni agak sibuk sikit.....  template pon tak terurus lagi.  Masih mencari yang sesuai n berkenan d hati.  Just jengok kat blog2 kawan je yang mampu kulakukan.

Semalam lepas balik keja dan jemput Deeja...terus p kedai serbaneka sebab dah janji nak belikan getah rambut yang ada Hello Kitty.  Ni penangan nak getah macam Erin Najwa rakan setaska merangkap setadika.  Dan aku rasa hari ni mungkin Deeja tak pakai tudung pegi sekolah sebab nak gayakan getah rambut!

Asal nak beli satu, sampai kat kedai aku offer dua.  Bukan apa....kang bosan lak tengok satuuu jer....last2 Deeja mintak 3.  Aku kata ok jer lah.  Tapi kena la rajin belajar...janji tau..

 3 getah rambut

 Yang ini aku  pilih

 Pilihan Deeja, elok la nak 'Hello Kitty' kan

 Yang ni gambo Teddy bear

Setiap satu harga dia RM1.90
Kalo beli kat GM Plaza murah giler....tapi kena beli banyak2 la

Lepas tu singgah kat Grand Union lak.
Aku nak beli barang dapur n keperluan umah sket....udahnya Deeja nak benda ni...

 Per bende ni....

 Pengasah pensel 'Angry Birds'
Walhal kat umah dah ada beberapa....aku beli kat Mydin.  Hadiah Staedtler aritu pun ada

Pastu 2 botol Syampoo Disney.
Beli dua botol satu letak kat umah sebotol lagi letak kat taska.
Baru2 ni aku beli syampoo lain tapi rambut dia jadi keras la plak.

Dah bayar aku pon balik umah nak memasak tuk makan malam.
dan semalam aku masak bihun goreng jerrr...

4 comments:

masz_cute.blogspot.com said...

amboii...heppp deja...hihihi..kemain lgi dia yer...dh pdai...:)

masz_cute.blogspot.com said...

lawanya getah rambut dia...geram lak cik ina nengok...yela kak..kt GM plaza mmg murah giler...naik rambang biji mata ina...aritu dh borong byk...ni kena duk diam2 la..no shopping2...hee...:)

nurbeena said...

jgn malu2 segan2, beli lg, :)

Anggerik cahaya said...

anak..aku suka mouse.. semua nak mouse.. botol mouse, selipar mouse, belon mouse.. baju mouse.. hahaha