Senyum itu satu sedekah

Wednesday, September 28, 2011

Pengalaman tak best

Kelmarin (Isnin malam selasa) selepas solat Maghrib siap2 nak pegi makan fast food.  Maknanya malam ini gantung periuk sajalah yer...takyah memasak.  Yey...family hour....

On the way nak g aku suarakan nk beli sabun kain sekali.  Sabun dh tinggal untuk sekali dua basuhan saja lg.  En suami nk makan di Kota Damansara tp aku plak baik kt shopping mall sj.  Bleh beli sabun lepas tu.  
ekekeke...teringat lagu "Sabun di bilik mandi...sabun".

K....dipendekkan bebel...kami pon pilih kat Kepong.  Dari luar lg dah nampak restoren Fast Food tu.  Masuk jer dalam terus serbu kt situ, tengok orang tak ramai pon... ni pes time aku makan kt cawangan situ.
Sampai kat kaunter ku pon mula order...bla..bla..bla.. Bila order nasi ayam n soup bebola diberitahu dah abis lak... Ok lah...dah malam2 ek tak masak dah yang lain.  Sesuai ngan customer yg tak ramai .... Makanya tukar la kepada set makanan budak2.  Sambil tu anak aku pening nak pilih mainan  yang mana satu.  Sumer dia nak.  Kesudahannya ambik satu jerlah kan.

Masa dapat makanan tu aku tengok kentang goreng dia lain macam jer....nampak kecut2 cam tak cukup pelembab jerk!  Takper..bior dulu...Ayam pon tinggal kecik2 n suam2 kuku kepanasannya.  Takperlah...

Gambar kredit google

Lepas dah baca doa makan, kami makan yang lain dulu....kentang tak sentuh lg...ngap..ngap..
Wokey skang nk cuba...perrrrghhh....asal terkunyah jer rs macam kentang pagi semalam di goreng balik.... aik...apa kes nih.  Aduyai.... Kan ker derang ada had2 masa untuk sesuatu makanan tu.  
Ni dah teruk sangat nih.  

Tapi takde la gaduh2 pon.  Just g kaunter n mintak tukar yang baru... bergegas la petugas goreng yang baru....Tak berapa minit lepas tu petugas pun hantar kat meja kami n say sorry...  Ok la sebab senyum lg....
Tapi lepas ni maybe tak makan kt cawangan tu lg la rasanya sbb ayam goreng dia pon cam dah lama....maksudnya isi bahagian dalam, dh lebam sket. 

 Pendek kata cawangan ni aku  bagi thumb down.


2 comments:

KSWSK said...

komen je kak...wa dl kes ngan mekdee..kami komen pastu dia anta blk semula set yg sama skali ngan kupon

nurbeena said...

ekekeke...lg syok...siap kupon